apEKAH bnda BERTIMBUN

 

ASSALAMMUALAIKUM
arggghhhhh..
rase nye korang dah tahu kan ape bnda yg btimbun tu
mstilah BUKU
tak tahu la knpa kina pilih title ni..
mcm sengal la plak..ahazzzz..
korang tahu la skag musim cuti untuk
TAHUN BARU CINA
cikgu pn ape lagi..
kasi kerja sekolah yg bertimbun2..
mklum la 
CALON SPM 2011
hahahaah...rase mcm keret pulak gaye kina ckp..
hehehee..TAPI KAN..................
kina STRESS LAH
hahaahhaaa..
lawak la kyna tgk gmbar orang ni kalau stress..
npaknya abang ni mmg tgh stress tahp mlmpau..
ahazzzzzzz..
bayangkan kina mcm tu..
jgn ckp la..
dahi ni  hah msti berkerut..
hahahaha...
ok la..smpi sini je la..
nti kte BISING-BISING lagi ea.
k salam ^_^

TERIMA KASIH BACA ENTRY KYNA KOMEN LIKE DAN FOLLOW YEA ^_^

Dalam MuluT adA Gigi baru

ASSALAMMUALAIKUM
 my sweety blog..
sori la lame tak update..
kurang sihat la..hihi..
tgk gmbar kt atas tu..
so pham2 je la apa kina na ckp hari ni..
wahhhhhhh!!
kyna sakit gigi sejak ari selasa smpi arini..
sedihnya...
kina SAKIT GIGIsbb ada gigi yg paling blakg dlm mult na tmbuh
smue orang akan alaminya..
sakit jgn ckap la..
sbb memang sakit teramat !
malam td pn kina tak boleh tidur sbb sakit gigi..
now..kyna sudah demam.
SOBSOBSOBSOB..
kat sek tadi tak boleh tmpukan phatian..
sbb sakit dan demam yang mlampau..
sorri la cikgu..dah tak boleh na buat ape tdi..
ahazzz..nsib ckgu faham..
ok guys
kina bhnti smpi sini saje la..
tak larat na tulis..
pil tahan sakit buat kina na tidur..
heheh..ok salam

TERIMA KASIH BACA ENTRY KYNA KOMEN LIKE DAN FOLLOW YEA ^_^

bLOgger KAKI FOLLOWED

SALAM BLOG..
hari ni 
kina ade cerita nak kongsi n korang..
kina kalau wktu lapang suke buka
blog orang..bace entri dorang..
then pastu kina FOLLOW..
kadang2 kina akan blas COMMENT kt blog dorang..
sebab entri dorang semua hebat2 dan TERSANGAT LAH HEBAT.
ahazzzzzzzzzzzzz...
kina selalu bace entri SEDIH EPPI ANGRY kt blog yg kina buka..
   AMAZINGlbeb.. bila kina bace blog follower kina..
kina selalu bg coment..
sebb entry yg dorang letak mnrik hari kina
untuk mbaca..hahahaa..
dan pada wktu yang sama 
dapt TINGKATKAN TRAFIK kt blog kina
dan kina tak sgka ramai orang follow blog kina
dri hari ke sehari ..
so
JUMLAH FOLLOWERkyna mkin btmabh..

tengs DEAR..
sbb follow blog kina yg tak SEBERAPA ni ^_^ 




sapa2 yang nak kina follow blog korang
dan bace entri yg hebat2..
                                          SILA BAGI LINK
dan sape2 yg nak follow blog kina..
di alu2kan ^_^ 


k SALAM SAYANG
DR KYNA LOVETTA
^_^ 

TERIMA KASIH BACA ENTRY KYNA KOMEN LIKE DAN FOLLOW YEA ^_^

BAWA KAU PERGI

SALAM BLOG..
kacak kan akim ni??
hahahahahaa...
kina suke dgr lagu2 dye ni..
tak tao la nape..
tp takde la FANATIK Sgt..
ade satu lagu baru dye nynyi kt radio..
kina trus mnat dgr lagu tu..
tajuk lagu tu..
BAWA KAU PERGI.. 
macm ada mkne je bait2 lagu ni..
HAIYAKKKK..
na dgr lagu ni tak??
tgk bawah ni..
hahaahaaa...
smbil dgr sile la karoake sekali..
Kini ku kenal hatiku
Dan kini ku tahu apa sebenarnya
Kemahuanku selalu
Didepan mata tak hilang ke mana

Percayalah naluri berkata
Jangan ku diragu lagi
Terimalah segala seadanya
Agar tiada rugi lagi

Akan ku bawa kau pergi
ke destinasi seindah pelangi
Akan ku bawa kau pergi
bukan sementara tapi selamanya

hilang segala celaru
berganti pasti dan manjadi aku
percayalah naluri berkata
jangan ku diragu lagi

terimalah segalanya seadanya
agar tiada rugi lagi
kini ku kenal hatiku…….


TERIMA KASIH BACA ENTRY KYNA KOMEN LIKE DAN FOLLOW YEA ^_^

mNUSIA Yang PunYA HATI DAN PERASAAN

salam blog
tgk gmbar kt atas tu..
mcm orang tengah frust kan..
hahaa...
mcm kina la gak..
kina malas na tulis sdey2..
kate nangis la..
ape lah..
nti ade je orang ungkit balik..
yang sakit ati kina..
 susah btl nak faham ati laki ni..
laki pn susah na faham ati perempuan..
sme je kan..
 
k la..nti kina sambung balik..
heeeee
 

TERIMA KASIH BACA ENTRY KYNA KOMEN LIKE DAN FOLLOW YEA ^_^

ADakah KU yang KAU CINTAI ????

salam blog
arini kina rasa bosan sangat..
sunyi gile2..
rindu btl la smbang n dye..
msj pn skrang dah tak selalu..
owhhhh hati..
jangan lah kau bprasangka buruk kpdanya..
andai cinta itu tulus 
takkan trubah apa2  
walaweyhhhhhhh..
jiwang la pulak..
huhuhu..sori lah blog ku..
mmg sunyi gile2 r....
orang jatuh cnta mmg rase mcm ni ke..??
skli ta msj da mracau seseorang..
haihhhhh...susah dan susah..
sabar kina..
takkan kau tak boleh sabar kot..
dah perangai dye cmtu..terima je la.. 
kau ni tak reti bsabar la kina
(MOTIVATE KAN DIRI)
tapi ati mmg sakit la..
tak tao knpa..
tu la kau kyna..
asyk nak pndam je ...
kan dah tak larat smpan sorang2
cukup2 la kau buang airmata kau kyna..
buang mase je la..
ayoyoyo..stop it ! 
jgan nangis lagi..




tgok tu menagis la..
cukup la kina..
malu orang tgk awk ngis..
kalau dye msh syg kau..
msti dye msj la..
sggup kol ko..ok..
dye bz la tu..
tp kalau kina bz pn..
kina pn msh smpat msj n kol dye..
ARGHHHHHHH..
jagn la pker bukan2 lg kina..
buat pe mdera persaan ko..
kina..
calm down ok..
( LUAHAN ATI KYNA YG TAK SEBARAPA)
KALAU kyna bosan n bosan giler2..
kina suka nyanyi lagu ni..
(bukan diriku)

Setelah kupahami
Ku bukan yang terbaik
Yang ada di hatimu

Tak dapat kusangsikan
Ternyata dirinyalah
Yang mengerti kamu
Bukanlah diriku

Kini maafkanlah aku
Bila ku menjadi bisu
Kepada dirimu

Bukan santunku terbungkam
Hanya hatiku berbatas
Tuk mengerti kamu
Maafkanlah aku

Walau kumasih mencintaimu
Kuharus meninggalkanmu
Kuharus melupakanmu
Meski hatiku menyayangimu
Nurani membutuhkanmu
Kuharus merelakanmu

Dan hanyalah dirimu
Yang mampu memahamiku
Yang dapat mengerti aku

Ternyata dirinyalah
Yang sanggup menyanjungmu
Yang lama menyentuhmu
Bukanlah diriku

sambil korang bace blog ni..
dgr je la lagu ni dekat blog kyna..
mdayu perasaa. ^_^
hukhuk..rydu la sgt saat n dye dlu..
ayoyo...
LAST KATA..
ADAKAH KU YANG KAU CINTAI ??
luf u dear..
jiwang ^_^..
salam


 



TERIMA KASIH BACA ENTRY KYNA KOMEN LIKE DAN FOLLOW YEA ^_^

cerita budak ANTI MEROKOK !! -.-

SALAM MY SWEETY BLOG..
NAMPAK TAK GMBAR KT ATAS NI??
cmey kan JACKIE CHAN tu..
hahahaaaaaaaa...
ok street to the point..
kina nak crita skit tntang merokok..
kina dr dlu mmg tak suka tgk laki merokok..
aaaahhhh..tak suke giler..
kalau ade laki merokok dpan kina..
kina akan USHA dye abis2..
hahahaahaaa...
pernah sekali ada laki hisap rokok dkat depan kina..
dah berumur la juga..
kyna usha dye abis2..
haha...tak tao la dye perasan ke tidak..
yang pasti lepas tu trus dye buag rokok yg tak habis 
dye hisap ke dalm tong sampah...
arhhhh...puas ati mase tu..
MYAMPAH gile tgk orang hisap rokok ni..
hebat sgt ke hisap rokok tu..
adui2...sedap2 je mulut kyna ni kutuk
orang hisap rokok..
hahahaa..ta pasl2 nti dpt laki kuat merokok..
HAIYAK...!! Moge djauhkan la..
tak sanggup kina..wakakaakak...
rasenye kerajaan pn da abis MEMBAZIR DUIT
cetak gmbar kt kotak rokok tu



kina tgk gambr penyakit tu pn dah geli..
yurkkkkkk..
JIJIK...
ahaahhaha..
tapi perokok kt luar sana bukan taubat lg pn..
msih hisap rokok..
agak2 dah kena nanti baru menyesal kot..
hahahah
ok la smpi sini...
sape2 yg suke title kyna arini..
sile komen :)


TERIMA KASIH BACA ENTRY KYNA KOMEN LIKE DAN FOLLOW YEA ^_^

HomeWork lagi


SALAM BLOG
Sorry la kyna dah jrang update blog ni lah..
sibuk sntiasa la..
Argghhh STRESS btl lah..
ni pn kina curi2 mase bkk blog..
nak update pnya pasal la..
sejak akhir2 ni..
homework mkin MENIMBUN la..
mklum la..calon SPM 2011..
cehh..bgga la pulak..
wakakaka..
HOMEWORK DAN HOMEWORK !!
ade je homework nya
arghhhhhhhh..
tension tahap MELAMPAU..
NI BARU SPM..
BeuLM MaSUK MATRIK,UNIVERSITI LG.,
MSTI LG BTIMBUN..
hahahaahahahaa...
ingt lagi..mase kina mule2 sekolah tahun ni
da start belajar..
1st day dah ade homework..
smpi la hari ni ade homework..
waaaa.nsb baik blm tahap GILA ..
ahazzzzzzz..
fuhhhh...tp utk kebaikan kyan jge kot
sbb ckgu selalu ksi homework..
ok crte TUISYEN pulak
kyna pn skag asyk g TUISYEN je la..
sebb nak tmbah ilmu pgthuan lg kot..
hahahaah...trutama subjek elektif yg kyna ambik..
BIOLOGY
FIZIK 
ADDMATH 
KIMIA
NI mmg dalam senarai utk kina tusiyen,,
hahahaah..
harap2..usaha kina nti ni berbaloi2 la..
dan dpt gembirakan ati orang tue kyna yg tlah
susahkan diri byk duit tuisyen..
amin..
ok la..
taktao na stori ape lagi..
otak mmg da BLANK giler..
hahaha..ok salam 




 

TERIMA KASIH BACA ENTRY KYNA KOMEN LIKE DAN FOLLOW YEA ^_^

susah ke jadi wanita ??

salam blog..
arini kina nak kongsi stori ni dgn korang smua..
imporntant to all woman..
baca jngan ta bace..pnting !

ada yg berkata:susahnya jadi wanita..1. Wanita auratnya lebih susah dijaga dibanding lelaki.
2. Wanita perlu meminta izin dari suaminya apabila mau keluar rumah tetapi tidak sebaliknya.
3. Wanita saksinya kurang dibanding lelaki.
4. Wanita menerima pusaka atau warisan kurang dari lelaki.
5. Wanita harus menghadapi kesusahan mengandung dan melahirkan anak.
6. Wanita wajib taat kepada suaminya tetapi suami tak perlu taat pada isterinya.
7. Talak ada di tangan suami dan bukan isteri.
8. Wanita kurang beribadah kerana masalah haid dan nifas yang tidak dialami lelaki.


PERNAHKAH KITA BERFIKIR SEBALIKNYA…??
Aurat serta perhiasan wanita adalah suatu yang sangat mahal dan berharga…
makanya..
Benda yang mahal harganya akan dijaga dan dibelai serta disimpan di tempat yang teraman dan terbaik. Sudah pasti intan permata tidak akan dibiarkan terserak, bukan? Itulah bandingannya antara seorang muslimah dgn pompuan jalanan.

Satu:
Wanita perlu taat kepada suami, tetapi lelaki pun wajib taat kepada ibunya 3 kali lebih utama dari bapaknya. Bukankah ibu adalah seorang wanita?
Dua:Wanita menerima pusaka atau warisan kurang dari lelaki tetapi harta itu menjadi milik peribadinya dan tidak perlu diserahkan kepada suaminya.
Manakala lelaki menerima pusaka atau warisan, ia akan menggunakan hartanya untuk isteri dan anak-anaknya.

Tiga:
Wanita perlu bersusah payah mengandung dan melahirkan anak, tetapi setiap saat dia didoakan oleh segala makhluk, malaikat, dan seluruh makhluk Allah di muka bumi ini, dan matinya jika saat melahirkan adalah syahid.

Empat:
Di akhirat kelak, seorang lelaki akan mempertanggungjawabkan 4 wanita ini:
Isterinya, ibunya, anak perempuannya, dan saudara perempuannya.

Lima:
Seorang wanita pula, tanggung jawab terhadapnya ditanggung oleh 4 orang lelaki ini:
Suaminya, ayahnya, anak lelakinya dan saudara, lelakinya.

Enam:
Seorang wanita boleh memasuki pintu syurga melalui pintu manapun yang disukainya cukup dengan 4 syarat saja :
Solat 5 waktu, puasa di bulan Ramadhan, taat pada suaminya dan menjaga kehormatannya.

Tujuh:
Seorang lelaki perlu pergi berjihad fisabilillah tetapi wanita jika taat pada suaminya serta menunaikan tanggungjawabnya kepada ALLAH, ia akan turut menerima pahala seperti pahala orang pergi berperang
fisabilillah tanpa perlu mengangkat senjata.

MasyaAllah…
demikian sayangnya Allah pada wanita, kan?
Bagaimana……? Masih merasa tidak adil?
masih tak nak jaga aurat??
Berbahagialah menjadi seorang Muslimah!!
^__^

TERIMA KASIH BACA ENTRY KYNA KOMEN LIKE DAN FOLLOW YEA ^_^

already 4 MONTH with him

salam blog..
arini 14 JAN 2011..
suda 4month kyna wif my love
khairul hafiz b mohd harun



byak suka duka bsama si dia
mge kyna tbah dlm hdup ni..
jdoh d tgan tuhan
nice to meet u dear
wlupn msh bru lg..
hope dpt mgenali mu lg dgn 
lbh mdalam
grrr..n mudah2 an la..
kina dpt kwal emosi ni dgn baik..
hahahaahahah..
wlupan sjak akhir2 ni asyk gaduh je
hope dpt tmpuhinya dgn baik..

SBAR JE LA !!
heeee..
ilysm dear..
tc..
sorri when i do the mistake dear
salam..
BAHAGIA ^_^

TERIMA KASIH BACA ENTRY KYNA KOMEN LIKE DAN FOLLOW YEA ^_^

besT Frens UnTil Died..

salam blog..
arini nak crta tntang my frens..
dorang la best frens ak yg pling gler2..
hahahaha..
caring la jgk...mmrhtikan ak je kejenye

ni kwn kina yg pling rapat..
name SAIYIDAH NAFISAH BT MOHD ARIFF
lahir 4.2.1994
so dye lagi tue dr kina la..
PANGKAT kakak..ahahah..
hahaha...perangai dye sempoi..
kina pnah gdo n dye..
biase la ade suke duke
rajin luah prsaan n dye ni..
syg ko smpi mti
hahahaa...
di situ ade dye distu ade kina..
hahahahaa..yeke??
PERASAN je..ahaah..


Ni plak..name dye
NAZIRUL NAZEEM B ISMAIL
lahir 11.04.1994
mude smggu dr kina
hahaa..kina knal naz sjak skola rndah lg..
snang cte dr drjah satu kt 
sk raja muda musa..
thun satu n thun 2 kyna sme kelas n dye ni
so mmg  da rapt la..
n perangai mcm bdk kcik..haha
tp thun 3...dye pndah dan ktorag bpsah la.. 
then thun 4 hjug tahun plak kina pndah sek..
sbb pndh rumah..
then thun 5 kyna skola kt seri setia
dan tak sgke jupe mamat ni lg..
hahaha..rydu gile kt dye ni..
yela dulu wktu sekolah rndah dye ni 
pndiam..kina suke sakat naz ni
tp da besar msuk remaja..
byk ckp dr kina..hahaha..
so smbung la blik pshbtan kmi..
smpi la skang..takkan lpe 
pglamn kt sekolah rndah wktu bkhemah 
n naz ni..hahaha...
then SLIP Periksa UPSR 
pn same..haha..
PELIK TPI BENAR..
rapt n mak dye time sek rndh..
sempoi woo..
pnah TSANGKUT NAZ wktu form 1..
tp skag TAKDE PAPE da..
now satu sek n naz cme bbeza klas sje..
HAHAHAH..
juz FRENS 4EVER..haha..
syg ko naz.. 

yang ni palk
name dye 
MUHAMMAD ASYRAF SAPUTRA
lhir 14.11.1994
perangai dye giler2..
suke kacau kina..??
nope la sgt..kina yg suke kcau mamat ni
sbb ape erk..
sbb suke kcau dye la..
ahhaha..wktu form 4 
.dye dok blakg kina
so ari2 la smbg n dye
suke pggl dye YAYA..HAHA
SBB SDap kot
tp form 5..dye duduk jao palk..
tkut kena skat da kot..
hahaha ..
suke cte prob dye kt kyna..
sikit je kot..tak byk..
hahaha...
btw...kmi ttp kwan2.. 
syg jgk ko yaya 
ni arwah kwan baik kyna
namenye
MUHAMMAD HAYEI B ZULKIFILI
lhir 11.08.1994
mniggl dunia 17.04.2010
kina syg sgt dye
sbb dye baik sgt
n kwn2 lain pn baik sgt
arwah byk bkorban kt kwan2..
sugguh budi dye tak dpt kyna bals
moge phala mu dtrma oleh ALLAH dea..
kina tlalu rydu kt kmo yei..
rydu ko sakat ak weyh
pgll nme ak..
ayoyo..
byk sugguh..
tkpe yei..ak slalu ziarh pusara ko..
syg ko kwn !
may ALLAH bless u
dan dtmpatkan dklngn org briman..





MY FRENS UNTIL DEAD

TERIMA KASIH BACA ENTRY KYNA KOMEN LIKE DAN FOLLOW YEA ^_^

kyna jarang UPDATE BLOG dan SPM....

hey ! 
sori la..
pasni kyna da jrang update blog tao...
mggu ni pn da byk homework..'tuisyen...
mklum la na SPM DA NI..ahahha..
btw..
kyna akan try post entri 
stiap hjug mggu ok..
 
walaupn baru awl psekolahan..
bg kyna spm tu mkin hmpir la..
bdebar2..ahazzz...
so GUDLUCK TO ALL FORM 5 THIS YEAR..
babai blog..salam..
 
.
 

TERIMA KASIH BACA ENTRY KYNA KOMEN LIKE DAN FOLLOW YEA ^_^






THIS BLOG FULLY DESIGNED BY THIS GIRL!!ALL RESERVED BY KYNA LOVETTA ^__^